Officiel klubside for Ford T Nørder
Margits Ford T Center Door

Margits Ford T Center Door

Margit har altid ønsket sig en Ford T Center door. I 2019 købte vi  Poul Hedegaards Ford T 1921 Center Door, som han havde påbegyndt renoveringen af. Bilen har stået der, indtil vi hentede den i Sunds ved Herning 2020.

Karrossen af og så i gang

Den 6. december 2020 blev dagen, hvor jeg kom i gang med bilen. Så af med karrossen og så i gang. Det meste rust var ordnet og taget var renoveret med tværstiver og tyndt krydsfiner.

Træværk

Bilen havde en del buler som skulle rettes. Denne Ford T er fra 1921 og speciel derved at stolperne ved vinduerne er synlige. Der var lagt op til, at de skulle males, hvilket jeg syntes var er synd, så jeg måtte i gang med at  reparere træværket lidt ved de bagerste vinduer og i på højre stolpe foran. Da det ikke er så pænt med kombinationen af nyt og gammelt træ, blev løsningen, at jeg besluttede at bejdse træværket ved vinduerne.

Reparation af træet på højre stolpe foran.

Renovering af tag

Et tag af træ er meget følsomt overfor fugt og vand. Normalt har man en finér tag, hvor der lægges en tag dug af kunstlæder. Ikke så godt hvis bilen skulle komme til at stå ude i regn og møgvejr.

Jeg spartlede derfor finér taget med gelcoat, så det blev rimeligt jævnt. Herefter lagde jeg en 300 gram glasfibermåtte på. Inden det var tørret helt op, blev der lagt lærred på, så man ikke lige kan se, det er glasfiber. På den måde får man et utroligt stærkt tag, som kan tåles alt slagt vejr, og derved beskyttes træværket på bilen.

Finér tag.
Finér tag med gelcoat.
Med 300 gram glasfibermåtte.
Med lærred.

Karossen

Jeg kan godt lide, at slibe karossen helt ned. Så får du ikke de store overraskelser, når der skal males og det er lidt nemmere, at få rettet eventuelle buler. Bilen havde haft en skade på venstre bag hjørne, som lige skulle rettes ordenligt.

Grunding og malerarbejde

Jeg har selv malet bilen. Jeg kan leve med, at jeg ikke kan lave det 100% støvfrit,  men jeg kan ikke leve med, at bilen ikke får en god bund. Så den fik to gange grundfarve og to  gange fylder, som så blev slebet med korn 400. Så får man lige de sidste ridser og hakker væk. Derefter en gang fylder igen og denne gang vandsleb jeg med korn 800. Resultatet blev en rigtig god overflade at male på.

Træværket bejdsede jeg derefter i lys mahogni efterfulgt af et lag klar lak, som blev mellemslebet. Det var virkelig en oplevelse at lege med bejdse. Det lærte jeg rigtig meget af. Det er ikke så nemt, at lakere på træ, som meget gerne vil rejse sig. Så jeg lakerede det første gang med pensel, sleb det og herefter sprøjtelakerede jeg træet. 

Motor og samling

En del af chassiet var samlet og skulle bare laves færdig. Jeg malede skærme og side plader. Forpladen blev bejdset og lakeret. Ledningsnettet blev renoveret. Motoren blev startet op og kørte fint. Herefter blev det tid til at få karossen sat på igen, linet op og skuet fast. Det er der, vi er nu.