Officiel klubside for Ford T Nørder
FORD T KLUBBEN DANMARK

Ole Spang Frandsen

Ole Frandsen

Jeg hedder Ole Spang Frandsen, er 52 år, født på Fyn, bor nu i Måre ved Ørbæk på Fyn. Er uddannet maskinarbejder, har været maskin-reparatør på afvandings-pumper, (4-hjuls-trukket lastbil med kran). Maskinreparatør, maskinmontør i Danmark, Sverige, Norge, Finland, så mekanik er mit èt og alt i mit lille værksted, hvilket Elin som jeg bor sammen med, synes er helt godt, for så går jeg ikke i vejen inde i huset.

Jeg købte min Ford T 1922 Touring i Sverige 2002, hvor jeg samme år blev meldt ind i klubben, hvor jeg nu er i bestyrelsen. Før har jeg kørt motorcykel, Indian Scout 750, 1928.

Vi har været med på alle de store ture: Danmark rundt, Færøerne, Norge-Sverige (som vi selv har været med til at tilrettelægge), og vi skal også med til Bornholm. Efter Bornholm er jeg ved at udvide turen til Gotland og Stockholm i Sverige. Jeg kan kun sige at det er nogle utroligt spændende ture, og der er ingen begrænsninger, hvis vi hjælper hinanden, så kom ud af busken eller garagen, der står bilerne bare og samler støv.

Turene giver et stort sammenhold og viden om mekanik, som vi alle har brug for. Jeg skal nok gøre mit til at forbedre mekanikken i de gamle Ford Ter, jeg synes selv, at jeg er kommet langt, og finder hele tiden på noget nyt, der gør bilerne mere driftsikre. Jeg siger som Greven på Egeskov, ”I skal være så hjerteligt velkomne”, i mit værksted.

Hørt på en tur i det blå:

Vi holdt ved havnen i Kerteminde, da en mand kom hen til min åbne Ford T, og spurgte om hvad vi gjorde, hvis det blev regn, hvorpå jeg vendte mig og pegede bagud og sagde: ”Jeg har kalechen med”, men uha, uha, der sad Elin og så undrende på mig.

Tak, Ole, fordi du skrev undrende, det lyder pænere end det ord jeg ville have brugt (Elin).