Officiel klubside for Ford T Nørder
FORD T KLUBBEN DANMARK

Torkild Hoff Andersen

image011

Mit navn er Torkild Hoff Andersen, og jeg er 66 år. Jeg er gift med Inge, og vi har 3 børn, 3 svigerbørn og 6 børnebørn. Vi bor i Vamdrup, som vi flyttede til i 1977. Jeg er født og opvokset ved landbruget – er uddannet landbrugsmaskinsmed/traktormekaniker.

Efter endt læretid læste jeg til maskiningeniør på Odense Teknikum og blev færdig i 1965. Herefter arbejdede jeg som ingeniør på forskellige maskinvirksomheder, betonvarefabrikker og rådgivende ingeniørfirmaer indenfor udvikling, konstruktion, produktion, salg og som konsulent. De sidste 16 år af min erhvervskarriere var jeg ansat i Industrirådet/Dansk Industri som Miljøkonsulent/Chefkonsulent.

Den 1. september 2004 blev jeg folkepensionist, og jeg hygger mig med lidt eksternt konsulentarbejde – havearbejde sammen med Inge – forenings arbejde og arbejde i mit værksted med bl.a. veteranbiler. Jeg har ingen problemer med at få tiden til at gå, tværtimod kniber det med at få den til at slå til.

Vi har en Ford T Tudor 1927, som vi kører meget i – især til veteranbilløb. Vi har også en Ford T Tudor 1926, men den ligger på hylder i adskilt stand og venter på at blive samlet. Endvidere har vi en Royal Infield motorcykel, årg. 1931. Den mangler at få monteret en sidevogn og blive indregistreret.

Jeg har været medlem af Ford T Klubben siden 2000, og har været med i bestyrelsen fra 2002. Det er spændende at være med i klubarbejdet, som Inge og jeg nyder meget samt de gode oplevelser vi får ved vores Ford T løb – også sammen med andre klubber. Ved udstillingen i Fredericia fås også mange gode oplevelser med gamle biler, men Ford T er nr. 1 i den henseende.

En sjov lille historie: En kreaturhandler var kommet til markedet i sin gamle Ford T. I løbet af dagen havde han fået lidt for meget af de våde varer. Om aftenen da han skulle hjem, stod han og bøvlede med at få Fordén startet. Landbetjenten kom og prikkede ham på skulderen og spurgte om han skulle køre bilen hjem – Nej sagde kreaturhandleren, det skal ham der sidder ved rattet – hvormed betjenten svarede, at der sad ikke nogen ved rattet. Nå sagde kreaturhandleren, er han smuttet den idiot – Ja så vil jeg ikke stå her og rykke mere i den gamle bil.