Officiel klubside for Ford T Nørder
FORD T KLUBBEN DANMARK

Viklit Graae Jørgensen

Viklit

Mit navn er Viklit Graae Jørgensen. Jeg holder til i Harløse ved Hillerød, hvor min kone Kirsten Uthce og jeg købte en gård for godt 4 år siden. Vi lever af at handle med veteranbiler, juletræssalg m.v. samt kørsel med veteranbusser/biler til forskellige arrangementer som bryllup – firmaskovture- studenterkørsel.

Jeg er 57 år og har været interesseret i veteranbiler stort set hele livet. Som 14 årig fik jeg en Morris 8 Roadster foræret. En af de næste biler blev en Citroén 1925, som jeg købte da jeg var 16 år, og den har jeg endnu. Restaureringen har ligget stille siden 1972, men den bliver måske lavet en dag. I 1976 købte vi en 11 personers Ford TT bus som vi stadig har, se foto.

Vi køber veteranbiler af alle fabrikater, fortrinsvis i USA, og vi sælger dem i Europa. P.t. har vi 6–7 T-forder til salg. Vi køber mest fra en person på Østkysten af USA og har importeret siden1985. Den ældste bil vi har haft var en Locomobite Dampvogn fra år 1900. Vi har lige nu 3 biler fra 1910.

En af de første Ford Tér vi købte i USA var fra 1912, den var helt urestaureret og original/kørende. Den var købt af en mand i British Columbia i Canada. Han døde i 1913 og efter nogle år prøvede hans kone at køre bilen – Tværs over vejen og ind i et træ. Skærmen havde stadig bulen! Hun blev forskrækket og stillede vognen i garage, hvor den stod til en gang i 60érne, hvor vores sælger købte vognen og kørte med den, til han skulle bruge pengene til en hjerteoperation. Vi betalte, men ved ikke hvordan det gik.

En anden oplevelse var for en del år siden, hvor jeg på en USA-tur havde en aftale med en meget gammel mand på en gård Up-State New York, hvor der stod en Buick årg. 1908. Hans onkel havde købt den fra ny. Jeg fik et foto fra 1912, hvor han sad i vognen med et meget stolt udtryk! Buicken havde ikke været uden for bygningen siden 1934. Den stod nærmest gemt under gamle cykler og syltetøjsglas m.m. Præcis som vi drømmer om at finde veteranbiler. Jeg købte bilen, og da alt var på plads, spurgte den gamle mand og jeg ville se hans fars bil. Ja tak! Vi gik til den gamle stald, hvor en hel og komplet Buick årg. 1914 stod. Den købte jeg også, og i dag findes begge biler i Jylland. Både Kirsten og jeg arbejder her på Nebbegård til daglig. Til sommer åbner vi, for andet år, med ”åben have” og plantesalg, samt veteranbiludstilling. Udstillingen består af 20-25 biler samt motorcykler, cykler, traktorer, emaljeskilte og meget andet. Se evt. på hjemmesiden for åbningstider m.v., http://www.nebbegaard.com

Venlig hilsen Viklit G. Jørgensen